کمپرسور باد یک دستگاه برای فشرده کردن هوا به صورت مکانیکی است. دو کمپرسور سایلنت و معمولی را می توان بیش از هر مورد دیگری در بازار پیدا کرد که تفاوت پمپ باد سایلنت و معموملی بیشتر مربوط به میزان سر و صدا و نوع موتور این دو است.
به طور کلی موارد استفاده از کمپرسورهای باد در صنعت خودروسازی، صنعت ساختمان، صنایع پتروشیمی و صنایع تولید برق دیده می شود؛ از این وسیله برای ایجاد هوا فشرده برای ابزارها و ماشینآلات یا حتی در سیستمهای تهویه هوا و تهویه مطبوع (HVAC) استفاده میشوند.
با شناخت تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی می توانید انتخابی دقیق تر داشته باشید.
تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی در موتور
در مورد تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی باید ذکر کرد که اگرچه کمپرسور باد سایلنت به ظاهر شبیه به کمپرسورهای معمولی است، اما با بررسی دقیق میتوان متوجه شد که در بخشهایی همچون سیلندر و موتور، تفاوتهای معنیداری با یکدیگر دارند.
زمانی که یک کمپرسور باد سایلنت و یک کمپرسور معمولی با ظرفیت ۵۰ لیتر کنار هم قرار میگیرند، تفاوت در تعداد موتورها مشهود است. کمپرسور باد بدون صدا دارای بیش از یک موتور است و به ازای هر ۲۵ لیتر ظرفیت مخزن، از یک موتور استفاده میشود.
تعداد بیشتر موتور در کمپرسور نوع سایلنت به بهبود عملکرد و افزایش کارایی کمک میکند ولی در پمپ باد معمولی، تنها از یک موتور برای کارکرد دستگاه استفاده میشود.
بیشتر بدانید: علف زن پشتی بهتر است یا دوشی
تفاوت کمپرسور باد بی صدا و معمولی در سیلندر
علاوه بر موتور، تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی متوجه تعداد سیلندر نیز می شود. استفاده از تعداد بیشتری سیلندر در پمپ باد معمولی رایج تر است.
هر سیلندر دارای ورودی هوای مخصوص به خود است که با استفاده از فیلترهای هوا پوشش داده میشود، این امر به بهبود کیفیت ورودی هوا و در نتیجه بهبود عملکرد کلی کمپرسور کمک میکند.
قدرت تولید باد در پمپ باد سایلنت و معمولی چه تفاوتی دارد؟
دیگر تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی به قدرت موتور بر می گردد. قدرت موتور در پمپهای باد سایلنت به نسبت معمولی در حد متوسط قرار دارد در حالی که در پمپهای معمولی، به ویژه کمپرسورهای پیستونی که دارای موتور تسمهای روی کمپرسور هستند، قدرت موتور به نسبت سایر کمپرسورها بیشتر است.
در مورد تولید هوای فشرده نیز تفاوتی بین کمپرسور باد سایلنت و معمولی وجود دارد. تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی در تولید باد اینجاست که کمپرسور باد سایلنت میزان هوای تولیدی را به فشار ۸ بار محدود میکنند. این میزان معمول و استاندارد برای هوای فشرده در پمپهای باد است.
از سوی دیگر، در کمپرسورهای باد معمولی یخچالی، توان تولید هوای فشرده در بازهای از ۸ تا ۲۰ بار متغیر است.
مدت زمان آماده به کار پمپ باد سایلنت و معمولی
تقریباً می توان این ادعا را مطرح کرد که همه کمپرسورها اهم از بی صدا و معمولی، محدودیت زمان آماده به کار دارند و در نتیجه پس از هر یک یا دو ساعت کار نیاز به استراحت به مدت نیم ساعت تا یک ساعت است. عدم رعایت این موضوع و کار مداوم بدون استراحت ممکن است منجر به گرم شدن موتور، آسیب به سیم پیچ، و خرابی موتور شود.
اگرچه مدت زمان آماده به کار و محدودیت های آن بین دو پمپ سایلنت و معمولی مشترک است ولی تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی در میزان مصرف برق را نمی توان نادیده گرفت. پمپهای باد بدون صدا به دلیل وجود قطعاتی همچون رله و خازن، مصرف برق کمتری دارند، اما در کمپرسورهای معمولی، به طبع مصرف برق بیشتر است.
مزیت کلی پمپ باد سایلنت به نسبت معمولی
پمپهای باد از توانایی و قدرت لازم برای فراهم کردن فشار مورد نیاز برخوردار هستند. یک نکته حیاتی در زمان انتخاب این پمپها، در نظر گرفتن مکان مناسب است. مرور موارد زیر به درک بهتر تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی کمک خواهد کرد:
- بیصدا بودن پمپ باد، که میزان آسیب به شنوایی را در محیط کار کاهش می دهد.
- استفاده از کمپرسورهای سایلنت در مناطق ناهموار، از جمله پشت بام بهتر است.
- کاهش آلودگی هوا، به دلیل استفاده از ۴ موتور جداگانه و دینامی.
- کاهش هزینهها به دلیل مصرف کم برق، خرابی کمتر و عدم نیاز به عایق بندی محیط.
البته این نکته را باید به خاطر داشته باشید که از میخکوب و منگنه شارژی یا بادی نمی توان پمپ باد سایلنت استفاده کرد.
بیشتر بدانید: قیمت پمپ آب برای ساختمان 5 طبقه
نکته پایانی
در این مطلب به تفاوت پمپ باد سایلنت و معمولی پرداخته شد. این تفاوت ها بیشتر مربوط به تعداد و قدرت موتور، تعداد سیلندر و همچنین زمان در دسترس بودن وسیله است.
شما می توانید برای خرید بهترین ابزارآلات و کمپرسورها به وبسایت بیشه کالا مراجعه کنید. در این فروشگاه آنلاین می توانید ابزار آلات و ادوات کشاورزی، خانگی و صنعتی با برند DAEWOO و سایر برندهای معتبر را تهیه کنید.